Energielabel woning – Welke invloed heeft het op de huizenprijs?

Energielabel woning – Welke invloed heeft het op de huizenprijs?

In Nederland krijgt elk huis een energielabel dat aangeeft hoe energiezuinig de woning is. Dit gebeurt op basis van het bouwjaar en 10 kenmerken van de woning.

Het kan een handig hulpmiddel zijn voor zowel woningzoekenden als investeerders. Een huis met een hoge energie-efficiëntie kan u helpen uw energiekosten te verlagen, u geld te besparen en u een extra bonus te geven. Het kan u ook helpen om een van die groene leningen tegen goede voorwaarden te krijgen.

Energie-etikettering is geïntroduceerd in de Europese Unie en andere landen over de hele wereld om duurzame bouwpraktijken te promoten. De labels geven consumenten een duidelijke en eenvoudige indicatie van de energieprestaties van producten op het moment van aankoop.

De energieprestatie van een product wordt beoordeeld met een standaard beoordelingssysteem, dat een energieklasse tussen A en G geeft meer info op deze site. Deze klasse geeft de energieprestatie van het product weer in vergelijking met vergelijkbare producten op de markt.

Er zijn twee soorten energielabels: vrijwillig en verplicht. De eerste is een label dat de fabrikant of importeur van het product op een product moet aanbrengen voordat het op de markt wordt gebracht; dit laatste is een certificaat dat een bevoegd persoon aan de consument moet afgeven.

Een team van onderzoekers van de NTNU Business School in Noorwegen heeft gekeken naar de invloed van energie-etikettering op de huizenprijzen en ontdekte dat het geen enkel effect lijkt te hebben op de prijs van huizen. Ze analyseerden de woningverkopen van 2000 tot 2014 en keken naar huizen met en zonder energielabel.

Voor meer informatie klik je hier: EnergielabelPerfect.nl